poniedziałek, 13 maja 2013

Francuska tapenada z anchois i kaparami

Pisanie pracy magisterskiej idzie pełną parą, a jak wiadomo nauka i przekąski bardzo się lubią. Dlatego dzisiaj postanowiłam przygotować coś szybkiego, do zagryzania pomiędzy kolejnymi akapitami. Wybór padł na francuską tapenadę- błyskawiczną w przygotowaniu i bardzo smaczną.

Składniki:
  • 200 g czarnych oliwek (bez pestek)
  • 15 g anchois nadziewanych kaparami
  • 2 suszone pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • zioła prowansalskie
  • pieprz

Przygotowanie:
Przyrządzenie tapenady jest niesamowicie proste! Wystarczy tylko zmiksować ze sobą wszystkie składniki. To wszystko.

Tapenadę dekorujemy suszonymi pomidorami i podajemy ze zgrillowanym pieczywem.

Bon appetit !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...