sobota, 11 maja 2013

Truskawki w occie balsamicznym- wersja na ostro

Pozostając w klimacie truskawkowym, postanowiłam zainspirować się… truskawkami w occie balsamicznym na słodko!
Dzisiaj przyrządziłam je na ostro. Tym razem rolę podkręcacza smaku pełnił nie cukier, a świeżo zmielony pieprz. Muszę przyznać, że smak był naprawdę ciekawy. Ostry i delikatny za razem. Hmmm… Truskawki z octem balsamicznym i cukrem smakowały wybornie, ale z pieprzem i octem są jeszcze lepsze!

Składniki:
  • 250 g truskawek
  • 3 łyżeczki octu balsamicznego
  • świeżo zmielony pieprz czarny

Przygotowanie:
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy na połówki. Następnie układamy je na talerzu i polewamy octem balsamicznym. Na koniec posypujemy je świeżo mielonym pieprzem. Talerze dekorujemy całymi owocami i ziarnami pieprzu.

Gotowe! I genialnie proste!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...