poniedziałek, 20 maja 2013

Włoska sałatka caprese

Tym razem przygotowałam propozycję śniadaniową, zainspirowaną kolorami włoskiej flagi. Delikatna mozzarella, soczyste pomidory i aromatyczna bazylia tworzą bardzo zgrany zespół. Świeża, lekka i prosta w przygotowaniu sałatka, jest dowodem na to, że można przyrządzić zdrowy posiłek w mgnieniu oka!


Składniki:
  • 2 spore pomidory
  • 1 kulka mozzarelli
  • Liście świeżej bazylii
  • Oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Dokładnie myjemy pomidory i liście bazylii. Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry podobnej wielkości. Układamy je na przemian na talerzu i dekorujemy listkami bazylii. Całość polewamy oliwą z oliwek.

Gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...