czwartek, 25 lipca 2013

Młode ziemniaczki w mundurkach z koperkiem i ze zsiadłym mlekiem



Dzisiaj ciąg dalszy zachwytu nad młodymi ziemniaczkami. Tym razem ugotowane w mundurkach i podane ze zsiadłym mlekiem. Smak lata w  klasycznej odsłonie!



Składniki:
  • 0,5 kg młodych ziemniaków
  • 1 pęczek koperku
  • zsiadłe mleko
  • 1 duża cebula
  • olej
  • sól

Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie szorujemy. Koniecznie trzeba też powycinać z nich wszystkie "oczka" i odbarwienia. Dokładnie umyte wrzucamy do gorącej i osolonej wody. Gotujemy ok 20- 30 minut, po czym wykładamy na talerze.

Cebule obieramy i drobno siekamy. Następnie przesmażamy ją na oleju i nakładamy na ziemniaczki. Całość posypujemy posiekanym koperkiem. Podajemy ze zsiadłym mlekiem. Dekorujemy gałązkami koperku.

Gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...