środa, 24 lipca 2013

Przepis na pieczone młode ziemniaczki

Pomyślałam, że skoro sklepowe półki uginają się pod ciężarem młodych ziemniaczków, to skorzystam z okazji i zaserwuje je na obiad.
Uwielbiam młode ziemniaki w każdej postaci, ale do pieczonych mam po prostu słabość. Zero wysiłku a obiad przepyszny!


Składniki:
  • 0,5 kg młodych ziemniaków
  • kilka łyżek oleju
  • sól
  • pieprz
  • suszony tymianek
  • kilka ząbków czosnku
  • świeży rozmaryn
Wykonanie:
Ziemniaki dokładnie szorujemy i myjemy. Następnie kroimy je na pół i układamy na wysmarowanej olejem blaszce. Posypujemy suszonymi ziołami i świeżym tymiankiem. Dodajemy sól, czosnek i polewamy delikatnie olejem. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.


Kiedy ziemniaczki zmiękną i zarumienią się są gotowe do podania. Dekorujemy świeżymi ziołami.

Gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...