czwartek, 1 sierpnia 2013

Orzeźwiająca sałatka z arbuza i fety


Pomysł na obiad, na kolacje i na każdą okazję. Orzeźwiająca i ciekawa alternatywa dla sałaty.







Składniki:
  • o,35 kg arbuza
  • 1 kostka sera fety
  • 1 mała czerwona cebula
  • oliwa
  • cytryna
  • sól
  • zioła

Wykonanie:
Z arbuza wycinamy spore kawałki w kształcie trójkąta. To samo robimy z serem fetą.

cebulę w drobną kostkę, dodajemy do niej łyżkę soku z cytryny i kilka łyżek oliwy, doprawiamy i dokładnie mieszamy.

Arbuza i ser układamy na talerzu lub w salaterce i polewamy przygotowanym dresingiem. Posypujemy świeżymi lub suszonymi ziołami.

Gotowe!

3 komentarze:

  1. cebulka na zdjęciu się schowała. robiłam podobną :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie potrafię sobie wyobrazić jak to może smakować :)
    Zjemy kiedyś razem :)


    Monika

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...