niedziela, 27 października 2013

Szybka i lekka pizza z rukolą

Pizza też może być lekka! Wystarczy dodać do niej świeżą i pyszną rukolę :)



Składniki:
  • 1 opakowanie rukoli
  • parmezan
  • 1 opakowanie szynki prosciutto crudo
  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki letniej wody
  • drożdże
  • sól
  • cukier
  • sos pomidorowy
  • pomidorki koktajlowe do dekoracji


Wykonanie:

Ciasto na pizzę przygotowujemy tak samo jak w przepisie na pizzę śniadaniową.

Rozwałkowujemy je i formujemy pizzę prostokątną lub okrągłą.

Ciasto pieczemy w 220 stopniach przez ok. 10 minut, następnie wyjmujemy je, smarujemy sosem pomidorowym i ponownie pieczemy przez kilka minut.

Na tak przygotowany, gorący spód układamy umytą i osuszoną rukolę, plasterki szynki (pocięte na mniejsze kawałki) i tarty parmezan. Talerz dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.

Gotowe!





1 komentarz:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...