czwartek, 27 marca 2014

Chlebowe muffinki śniadaniowe

Chlebowe muffinki to rewelacyjny przepis śniadaniowy! Doskonale sprawdzą się również jako drugie śniadanie do pracy:)


Wykonanie chlebowych muffinków jest dziecinnie proste!

Składniki:
  • nazwa składnikapieczywo tostowe- 2 kromki/ os
  • nazwa składnikapo jednym plasterku bekonu, szynki parmeńskiej lub jamón serrano na każdą muffinkę
  • nazwa składnikapo jednym jajku do każdej muffinki
  • nazwa składnikakilka łyżek dowolnego rodzaju pesto (ja użyłam czerwonego, paprykowego)
  • nazwa składnikakawałek ulubionego żółtego sera
Przygotowanie:

Z każdej kromki chleba wykrawamy skórkę i rozwałkujemy pozostałą część. Następnie kromki smarujemy z jednej strony pesto i wkładamy do silikonowej formy muffinkowej(suchą stroną do dołu). Do każdego chlebowego muffinka wkładamy po plasterku szynki, formując rulonik przy brzegach chleba. Do każdej z muffinek wbijamy po jajku, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok 20- 23 minuty w 180 stopniach. Długość pieczenia zależy od tego jaką konsystencję żółtka chcemy uzyskać.

Gotowe!

Z czym podajemy takie śniadanie? Oczywiście ze szklanką 100% soku pomarańczowego "Tymbark"


Śniadanie TYMBARK

2 komentarze:

  1. Dzisiaj podobne śniadaniowe muffiny królują i u mnie na blogu :)
    Cóż za zgranie w czasie! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo pozytywne zgranie w czasie :) Pozdrawiam :)

      Usuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...