poniedziałek, 23 lutego 2015

Mata do pieczenia makaroników francuskich

Dostałam dzisiaj bardzo miły prezent- matę do pieczenia makaroników!



Jakiś czas temu postawiłam sobie wyzwanie kulinarne na 2015 rok. Jednym z dań, które znajdują się na mojej liście, są urocze makaroniki francuskie.

Aby ułatwić mi ich upieczenie, mój mężczyzna podarował mi śliczną, fioletową matę do pieczenia :) Taka mata to super sprawa. Dzięki niej można upiec makaroniki doskonale do siebie pasujące kształtem i wielkością. W przypadku makaroników, idealne dopasowanie ciastek ma duże znaczenie estetyczne!

Mata wykonana jest z silikonu i pozwala na upieczenie 24 makaroników naraz. Dzięki małemu, sprytnemu "guziczkowi" można ją bardzo łatwo zwinąć, spiąć i oszczędzić sporo miejsca.


Tak, wiem- makaroniki można upiec i bez takiej maty. Ja jednak jestem kuchenną gadżeciarą i bardzo, bardzo chciałam ją mieć <3

Nie mogę się doczekać aby ją wypróbować, wypatrujcie więc makaroników na moim blogu :)


P.S. Raz jeszcze dziękuję za wspaniały prezent :*


2 komentarze:

  1. Też mam, czerwoną :)
    Pamiętaj, że przy macie trzeba blachę z makaronikami wstawić nieco niżej do piekarnika, bo inaczej mogą się od spodu nie dopiec.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo cenna porada! Na pewno skorzystam :)

      Usuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...