czwartek, 5 lutego 2015

Pasta jajeczna

Kanapkowa pasta jajeczna to rewelacyjny pomysł na śniadanie. Jest szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna!


Pasta jajeczna najlepiej smakuje schłodzona, dlatego warto przygotować ją dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki. Bardzo ważna jest również jakość jajek- najlepiej wybierać te z wolnego wybiegu.

Składniki:
  • nazwa składnika1 łyżeczka musztardy
  • nazwa składnika6 jajek
  • nazwa składnika2 łyżki majonezu
  • nazwa składnika1/2 pęczka szczypiorku
  • nazwa składnikaszczypta kurkumy
  • nazwa składnikasól, pieprz
Przygotowanie:
Gotujemy 6 jajek na twardo. Następnie schłodzone jajka obieramy i drobno kroimy. Do tak przygotowanych jajek dodajemy musztardę, majonez, posiekany szczypiorek i przyprawy. Masę dokładnie mieszamy, przykrywamy pokrywką lub folią spożywczą i wstawiamy do lodówki.

Gotowe!

Jeżeli chcecie trochę "odchudzić" przepis na pastę jajeczną, możecie zamiast majonezu dodać gęstego jogurtu.



1 komentarz:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...