czwartek, 19 marca 2015

Chrupki z pieczonej cieciorki, czyli zdrowa przekąska

Zrobienie zdrowej przekąski to nie lada wyzwanie. Nie jest to jednak niemożliwe! Dowodem na to są domowe chrupki z cieciorki :)


Chrupki z cieciorki przypominają trochę orzeszki w pikantnej skorupce.

Składniki:
  • nazwa składnika1 puszka cieciorki
  • nazwa składnikakilka łyżeczek oliwy z oliwek
  • nazwa składnikałyżka wędzonej, ostrej papryki hiszpańskiej (pimentón ahumado)
  • nazwa składnikaulubione przyprawy
Przygotowanie:
W dużej misce przygotowujemy "marynatę" do naszych chrupek. Używamy do tego oliwy z oliwek i naszych ulubionych przypraw- ja użyłam wędzonej, ostrej papryki hiszpańskiej. Nadaje ona piękny, wyrazisty kolor i pikantny smak.

Odcedzoną cieciorkę bardzo dokładnie mieszamy z oliwą i przyprawami. Tak przygotowaną, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do średniej temperatury na ok. 30-35 minut.

Podajemy na zimno.

Gotowe!

1 komentarz:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...