poniedziałek, 2 marca 2015

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane to doskonały pomysł na imprezową przekąskę. Nie może ich także zabraknąć na wielkanocnym stole!


Jajka faszerowane stanowią niewątpliwą ozdobę stołu. Pięknie prezentują się posypane siekanym szczypiorkiem.

Składniki:
  • nazwa składnika9 jajek
  • nazwa składnika2 łyżki majonezu
  • nazwa składnika6 średnich pieczarek
  • nazwa składnikasól, pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki i cebulę bardzo drobno siekamy, podsmażamy na łyżce masła, przekładamy do miski i odstawiamy do wystygnięcia.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w połówki. Z jajek wydrążamy żółtka i mieszamy je z podsmażonymi pieczarkami, majonezem oraz przyprawami. Składniki miksujemy na gładką masę, którą wypełniamy wydrążone połówki jajek.

Na koniec jajka wstawiamy do lodówki na min. godzinę.

Gotowe!

Zachęcam was do użycia domowego majonezu.

2 komentarze:

  1. Mniam, przepadam za faszerowanymi jajkami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nasza książka kucharska czeka na takie przepisy! Zapraszamy serdecznie https://www.facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1815384718696672/?type=3&theater

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...