sobota, 4 kwietnia 2015

Strusie jajo na Wielkanoc

Zawsze chciałam spróbować strusiego jajka. W Wielkanoc to kulinarne marzenie
wreszcie się spełni :)


W tym roku, poza żurkiem na domowym zakwasie, na naszym świątecznym stole będzie królowało strusie jajo.

Podobno jedno takie jajo stanowi równowartość aż 26 jajek kurzych, więc z całą pewnością naje się nim cała zgromadzona przy stole rodzina :)


Strusie jajo, tak jak inne jajka, można przygotowywać na wiele sposobów. Podobno najsmaczniejsza jest jajecznica, choć ugotowane na twardo też ma swoich zwolenników. Prawdziwi koneserzy natomiast, potrafią przygotować z niego adwokata :)

Moje jajko waży 1,6 kg! Jego skorupka jest w kolorze kości słoniowej i przypomina fakturą porcelanę.

Bardzo jestem ciekawa jak smakuje i już nie mogę się doczekać niedzieli! :)

Jeśli Wy też jesteście ciekawi, koniecznie zaglądajcie na mojego bloga! Zamieszczę dla was recenzję tego cudeńka :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...