wtorek, 4 sierpnia 2015

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolka szparagowa w bułce tartej to proste i pyszne danie. Przygotowanie jej nie wymaga wiele czasu, a w smaku jest przepyszna! To chyba najlepsze danie jakie można przygotować z fasolki! Palce lizać!



Fasolka smażona z bułką tarta to genialny pomysł na lunchbox do pracy.

Składniki:
  • 400 g. fasolki szparagowej
  • 2-3 łyżki masła
  • 2 łyżki byłki tartej
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:

Fasolkę myjemy i obcinamy jej końce. Tak przygotowaną gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.

Następnie fasolkę smażymy na maśle przez ok. 3-5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na koniec do fasolki dodajemy bułkę tartą i smażymy jeszcze przez chwilę- tak, by bułka tarta zbrązowiała.

Gotowe!

1 komentarz:

  1. Też dzisiaj fasolkę jadłam. I też z masełkiem i bułką tartą. Uwielbiam ją. Bardzo fajny sposób na przygotowanie. Spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...