środa, 5 sierpnia 2015

Jajka po diablesku

Jajka po diabelsku to pomysł na sycące i pyszne śniadanie. Przypadnie do gustu każdemu, kto lubi pikantne potrawy!



Składniki:
  • 2 jajka
  • 7-8 pieczarek
  • 4 kabanosy
  • 1 duża papryka
  • kawałek posiekanej papryczki chilli
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • posiekany szczypiorek do ozdoby
  • 3-4 pomidory
Przygotowanie:

Warzywa myjemy i kroimy. Następnie podsmażamy je na oliwie- najpierw paprykę, potem dodajemy cebule, pieczarki, czosnek i papryczkę chilli. Możemy dodać ulubione przyprawy- np. zioła prowansalskie. Na koniec dorzucamy pokrojone kabanosy i pomidory.

Podsmażamy tak długo, aż woda z warzyw niemal całkiem odparuje. Wtedy przekładamy je do naczyń żaroodpornych, wbijamy jajka i zapiekamy tak długo, aż się zetną.

Gotowe!

Jajka po diabelsku podajemy z pieczywem i udekorowane szczypiorkiem.

Mniam mniam!


2 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na zdrowe śniadanie.Ja warzywa przygotowałam wieczorem i zapiekłam rano, było szybciej.

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...