wtorek, 27 października 2015

Szybkie ciasto murzynek- bez mleka, masła i jajek

Murzynek bez mleka, masła i jajek to idealny przepis na ciasto dla osób z nietolerancją laktozy. Ponadto przepis ten jest w 100% wegański :) A gdyby to jeszcze Was nie przekonało, to dodam, że jest naprawdę proste w przygotowaniu i udaje się każdemu :)



Składniki:
  • 1,5 szklanki mąki
  • duża szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szklanka cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 6 łyżek oleju
  • szklanka wody
  • łyżeczka octu

Przygotowanie:

W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki suche, a następnie dolewamy do nich olej, wodę i ocet. Energicznie mieszamy, aż do dokładnego połączenia się składników.

Tak przygotowaną masę wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy przez ok. 30 minut w 180 stopniach.

Gotowe!

Takie ciasto doskonale komponuje się z kawą :)


3 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...