wtorek, 29 grudnia 2015

Kokosowy krem rafaello

Szukając pomysłu na ciasto, postanowiłam zainspirować się pysznymi pralinkami "Rafaello".


Przepis na ten wyjątkowy krem znalazłam na kanale deserektv.pl :)

Składniki (wystarczą na 4-warstwowy tort):
  • 24 herbatniki maślane
  • 300 g miękkiego masła
  • 120 g wiórków kokosowych
  • 13 łyżek cukru pudru
  • szklanka mleka (ja użyłam mleka bez laktozy, myślę że roślinne też się sprawdzi)

Przygotowanie:

Rozdrabniamy w blenderze herbatniki i wiórki kokosowe. Zalewamy je mlekiem, przykrywamy ściereczką i ostawiamy na ok. godzinę.

Do wysokiej miski wrzucamy miękkie masło,cukier puder i miksujemy. Po chwili dodajemy przygotowane wcześniej wiórki i raz jeszcze dokładnie miksujemy.

Gotowe!

Krem przechowujemy w szczelnym pojemniku lub słoiku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...