sobota, 6 lutego 2016

Panierowany ser brie

Jeśli lubicie serki pleśniowe, ale znudziły się wam zwykłe kanapki, to koniecznie spróbujcie smażonego, panierowanego sera brie.


Taki serek doskonale sprawdzi się w roli wegetariańskiego "schabowego" ;)

Składniki na 2 porcje:
  • 2 serki brie
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
  • konfitura z żurawiny

Przygotowanie:

Sery przecinamy w poprzek, moczymy ze wszystkich stron w rozbełtanym jajku i dokładnie obtaczamy w bułce tartej. Następnie obsmażamy z każdej strony, poczynając od tej najbardziej "spleśniałej". Usmażony ser układamy na chwilę na ręczniku papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.


Gotowe!

Panierowany serek brie podajemy z konfiturą żurawinową i pieczywem. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do sałatki.




Stop marnowaniu żywności




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...