piątek, 25 marca 2016

Szybkie ciasto z czekoladą

Nie macie czasu piec mazurka? Nic nie szkodzi! Możecie zrobić szybkie i piękne ciasto z czekoladą, które ozdobi świąteczny stół :)


Składniki na 4 kawałki:
  • 1/2 ciasta francuskiego
  • 1 czekolada (najlepiej z rodzynkami)
  • żółtko
  • 1-2 łyżki płatków migdałów
Przygotowanie:

Na środku ciasta układamy tabliczkę czekolady.


Następnie ciasto przycinamy tak, jak obrazku:


W kolejnym kroku zaginamy końcówki ciasta, robiąc "warkocz".


Ciasto smarujemy żółtkiem.


Posypujemy po wierzchu płatkami migdałów i zapiekamy w 180 stopniach przez ok 15- 20 minut (do zbrązowienia).


Gotowe!


Podajemy na gorąco :)


1 komentarz:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...