wtorek, 14 czerwca 2016

Bardzo sycące śniadanie- jajka w sosie holenderskim

Jeśli tak jak ja uwielbiacie sos holenderski, to z pewnością wiecie, że na śniadanie jest wprost idealny!


Składniki:
    Na sos:
  • 2 duże żółtka ze świeżych, dobrej jakości jajek
  • 3/4 masła extra (zimnego, prosto z lodówki)
  • sok z jednej, średniej cytryny
  • odrobina soli i pieprzu
  • Pozostałe składniki:
  • 4 jajka
  • pieczywo

Sposób przygotowania sosu holenderskiego znajdziecie TUTAJ :)

Będą nam jeszcze potrzebne 4 ugotowane jajka, które obficie polejemy sosem i ulubione pieczywo.

Gotowe!

Sosu holenderskiego możecie użyć również do przygotowania słynnych jajek po benedyktyńsku lub podać ze szparagami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...