poniedziałek, 4 lipca 2016

Sałatka z kapusty pekińskiej

Sałatka z kapusty pekińskiej doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla! Będzie też świetnym daniem do zabrania jako lunch do pracy.


Sałatka z kapusty pekińskiej to również idealne danie na letnie upały. Kapusta zawiera dużo wody, dzięki czemu doskonale nawadnia organizm.

Składniki:
  • 250 gramów piersi z kurczaka
  • 1/3 główki kapusty pekińskiej
  • 2 pomidory
  • 3 łyżki kaparów
  • mały jogurt naturalny
  • zioła prowansalskie
  • 100 gramów makaronu
Przygotowanie:
Makaron gotujemy, odcedzamy, lekko polewamy oliwą i odstawiamy do ostygnięcia.

W tym czasie kroimy w kostkę kurczaka, doprawiamy go, podsmażamy i również odstawiamy do wystygnięcia.

Do dużej miski wrzucamy pokrojona kapustę i pomidora. Dolewamy jogurtu, dosypujemy ziół i kapary. Składniki mieszamy.

Kiedy makaron i kurczak ostygną dodajemy je do miski, raz jeszcze dokładnie wszystko mieszamy i stawiamy do lodówki na godzinę.

Gotowe!

2 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...