niedziela, 16 października 2016

Pasta z wędzonej makreli

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli to idealny pomysł na zdrowe śniadanie. Taka rybka to doskonała alternatywa dla osób, które mają już dość zwyczajnych kanapek z szynką i serem.


Składniki:
    
  • 2 średnie wędzone makrele
  • 80 ml przecieru pomidorowego lub keczupu
  • duża szczypta świeżo mielonego pieprzu/li>
  • 1 łyżka masła- opcjonalnie

Przygotowanie:
Makrele obieramy ze skóry i ości. Musimy zrobić to bardzo dokładnie!
Obrane i rozdrobnione rybki wrzucamy do głębokiej miski, dodajemy pieprz, przecier pomidorowy, łyżkę miękkiego masła i wszystko razem miksujemy.

Ja lubię, kiedy pasta z makreli nie jest zmielona całkiem na gładko. Jeśli jednak wy wolicie bardziej jednolitą konsystencję, to możecie dodać więcej przecieru. Pamiętajcie dodawać go stopniowo, by nie wyszedł zamiast pasty sos ;)

Po przygotowaniu pastę przekładamy do pojemnika, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę.

Gotowe!

Pastę z wędzonej makreli podajemy z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...